Folosirea, vizualizarea și citirea conținuturilor precum și descărcarea materialelor puse la dispoziție  pe site-urile geogra.ro și geogra.org implica acceptarea următoarelor termene și condiții:

1. Drepturi de autor

1.1. Conţinutul site-ului web www.geogra.org (inclusiv, dar fără a se limita la imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi javaScript, fișiere geojson, elemente SVG, elemente grafice, logo, precum şi alte date) este proprietatea Mureșan Alexandru Întreprindere Individuală (CIF 33255795), fiind apărat de Legea dreptului de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Este absolut interzisă utilizarea acestor elemente în alt scop decât vizualizarea site-urilor geogra.ro sau geogra.org prin intermediul unui browser de internet,  fără acordul scris al Mureșan Alexandru I.I..

1.2. În cazul fișierelor kml., pdf, sau shapefile care se pot descărca de pe paginile sitului geogra.org, este permisă utilizarea individuală a acestora sau în scopuri didactice dar numai cu specificarea sursei, respectiv site-urile geogra.ro sau geogra.org.

1.3. Fișierele pdf. provenite din alte surse și care sunt afișate pe site cu specificarea sursei (de exemplu edu.ro), pot fi folosite de utilizatori cu respectarea drepturilor de autor stipulate de proprietarii datelor/documentelor în cauză.

1.4. Utilizarea „Atlasului geogra” (https://geogra.ro/ro/atlas/), respectiv ale hărților, diagramelor, tabelelor, tablei interactive, care compun atlasul, este permisă numai pe baza unui abonament achiziționat în prealabil de către utilizator și doar în perioada de valabilitate a abonamentului. În momentul achiziționării unui abonament, id-ul utilizatorului (numărul unic de identificare) va fi inscripționat pe factura fiscală și se va afișa pe  hărțile vizualizate in cadrul „Atlasului geogra”, în vederea prevenirii și identificării  oricărei încercări de copiere și utilizare frauduloasă a conținutului platformei educaționale geogra.

1.5. Este interzisă utilizarea „Atlasului geogra” precum și a oricăror hărți sau suporturi grafice componente, ca suport pentru înregistrări video de orice fel indiferent de scopul înregistrării, fără acordul scris al Mureșan Alexandru I.I. 

1.6. Abonamentele achiziționate sunt individuale, se pot utiliza doar de către persoana care le-a activat și este interzisă utilizarea acestora de către mai multe persoane. Este interzisă transmiterea datelor individuale de autentificare pe platforma geogra unei alte persoane în vederea asigurării autentificării unei terțe părți în cadrul platformei. 

1.7. Dacă apar neconcordanțe la activarea codurilor de licență achiziționate de persoanele juridice, acestea se vor remedia la solicitarea cumpărătorului de către administratorul platformei geogra.

1.8. În cazul oricăror încălcări ale drepturilor de autor a Mureșan Alexandru I.I., așa cum apar în art. 1.1-1.6 din acest document, contul utilizatorului  va fi dezactivat și vom acționa în instanță pentru recuperarea prejudiciilor.

2. Achiziții de abonamente și produse de pe platforma geogra

2.1. Veți fi informat în legătură cu stadiul plăților pe care le efectuați cu cardul, prin email, la adresa utilizată în timpul creaării contului dumneavostră geogra. 

2.2. După achiziționarea cu succes a unui abonament veți primi factura fiscală prin email.

3. Gestionarea datelor cu caracter personal introduse de dumneavoastră prin intermediul formularelor

3.1. Prin completarea datelor dvs. în formularul  de înscriere pe site sau în formularele de contact sau de solicitare mostre produse, respectiv în timpul achiziționării unui abonament sau produs de pe site-ul geogra.ro sau geogra.org, declarați că acceptați ca datele dvs. personale sa fie incluse în baza de date a geogra și vă dați acordul  ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate și prelucrate pentru scopurile specificate în cadrul formularelor respective și în politica nostră de confidențialitate , cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

3.2. Este interzisa furnizarea de date false sau incomplete, caz în care ne rezervăm dreptul de a întreprinde măsuri legale împotriva persoanelor în cauză.

Puteți afla mai multe informații citind politica de confidențialitate și politica de cookie a site-ului nostru.

Data: 09 septembrie 2023